Plánujete prichystať skvelý obed či večeru pre vašu rodinu a priateľov? Alebo chcete uvariť obed, ktoré bude rýchly, no zároveň energeticky výživný s dostatočným množstvom minerálnych látok a vitamínov? Ak máte radi mäso, určite vyskúšajte overené recepty na prípravu kuracieho mäsa. Kuracie mäso patrí medzi jedno z najľahšie stráviteľných druhov mäsa, ktoré je ľahko stráviteľné a nízkokalorické. Práve kuracie mäso sa pre svoju strávitelnost pridáva aj do detských príkrmov ako prvé jedlo pre batoľatá. Obsahuje dostatočné množstvo minerálnych látok a živín.

Kuracie mäso

Množstvo kalórii a jednotlivý podiel tukov a bielkovín v mäse závisí od časti, z ktorej mäso pochádza. Najmenej kalorické sú kuracie prsia, ktoré zároveň obsahujú najmenej tuku a najvyšší podiel bielkovín, preto sú veľmi obľúbené medzi športovcami a ľuďmi, ktoré si dávajú pozor na stravu a denný kalorický príjem. Kuracie stehná sú po tepelnom opracovaní šťavnatejšie a obsahujú viac kože. Obsahujú väčší podiel tuku, troška menej bielkovín a zároveň majú vyššiu kalorickú hodnotu. Spôsobov, ako pripraviť kuracie mäso je naozaj mnoho. Môžete si pripraviť grilované kuracie prsia, vyprážané rezne, pečené kuracie stehná či kurací vývar.

Kuracie stehná

Každý spôsob je iný a viete tak pripraviť naozaj veľké množstvo jedál, na ktorých si určite pochutnáte. Ako dlho sa robia kuracie stehná? Ak chcete vedieť ako dlho piecť kuracie prsia, neexistuje presný postup, pretože každá trúba pečie inak. Dôležitý ukazovateľ pri príprave mäsa je jeho vnútorná teplota, ktorá by mala dosiahnuť http://skgbc.eu/portal/%3Fpage_id%3D3397 75 stupňov celzia. Pri tejto teplote budete mať istotu, že mäso bude dostatočne prepečené, no zároveň ostane stále šťavnaté. Ak mäso túto teplotu nedosiahne, nebudete mať istotu, že v mäse boli zlikvidované všetky potenciálne baktérie a parazity. Spôsobov na tepelnú úpravu kuracieho mäsa je naozaj mnoho a máte si z čoho vyberať. Jedno je však isté, kuracím mäsom určite nič nepokazíte a pochutnáte si na ňom s celou vašou rodinou.